Čtyři měsíce zdravých kvasných nápojů z Vinařství Chateau Lednice!
16.08.2014 16:17 | Michaela Lejsková
Unikátní program zdravých kvasných nápojů přináší VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE. Od 1. srpna do 30. listopadu je možné vyrábět a prodávat částečně zkvašené ovocné mošty a burčáky. Ledničtí vinaři toto období prodloužili díky Višňáku, jedinečnému kvasnému nápoji z Lednice, který je pravou sezónní krajovou specialitou navazující na tamní tradici. Višňák a jiné kvasné nápoje jsou kvalitní i mimo vinařství prostřednictvím unikátního patentovaného chladicího zařízení, které navíc umožňuje každému zákazníkovi určit si čas a stupeň prokvašení, tzv. vrchol, podle svého. Na prodej Višňáku plynule naváže po 15. srpnu další lednická specialita – Bobulák, což je částečně zkvašený hroznový mošt připravený z vyzrálých hroznů vinohradů Evropské unie. Na burčák, který je chuťově k nerozeznání, si musí zákazníci počkat až do poloviny září.
foto: Jana Kuželová
Burčák z moravských hroznů nabízí Ledničtí až po vyzrání hroznů, to je až po polovině září. Odborníci i laici se shodují, že tyto nápoje chutnají podle toho, z jakých hroznů a jakou technologií byly vyrobeny, ne podle původu hroznů. Pro někoho paradoxně mohou mít první moravské burčáky nižší kvalitu a horší chuťové vlastnosti než částečně zkvašené hroznové mošty vyrobené z vyzrálých hroznů vinohradů jižnějších sousedů z Evropské unie.
foto: Jana Kuželová
Nejnovější výzkumy potvrdily výrazné zdravotní benefity kvasných nápojů, které zpečeťují ono známé a pravdivé – kvasných nápojů bychom měli v průběhu nadcházejícího podzimu vypít minimálně tolik, kolik máme krve!
Pozoruhodný fenomén – výzkumy ukázaly, že lidské tělo dokáže mnohem lépe využívat a vstřebávat vitamíny a další cenné látky z kvasných nápojů než z nealkoholických šťáv. (To znají například sloni a některé druhy ptáků, kteří s oblibou konzumují nakvašené ovoce, které jim dělá dobře hned dvakrát…)
foto: Jana Kuželová
Toto téma podrobně probrali na tiskové konferenci ve Svatováclavské vinici Villa Richter Ing. Irena Kolouchová, Ph.D., lektorka VŠCHT, a gastroenterolog MUDr. Daniel Hovorka.
foto: Jana Kuželová
Zdravé kvasné nápoje pokřtili baletní mistr a herec Vlastimil Harapes, MUDr. Ivana Němečková – lékařka ORL a estetické medicíny – a herečka Veronika Arichteva. Křtem a tiskovou konferencí provázel Lukáš Langmajer.
foto: Jana Kuželová
Višňák („burčák z višní“) – zdravý kvasný nápoj, který stojí za vyzkoušení (letní „aktimel z ovoce“)
Bobulák z Lednice – kvalitní chlazený částečně zkvašený hroznový mošt připravený z vyzrálých hroznů vybraných hroznů Evropské unie
Burčák z Lednice (z moravských hroznů) – letos bude v prodeji z vybraných odrůd po 15. září.
foto: Jana Kuželová
foto: Jana Kuželová
VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE, a. s. www.chateau-lednice.cz
foto: Jana Kuželová
foto: Jana Kuželová
foto: Jana Kuželová
foto: Jana Kuželová
foto: Jana Kuželová
foto: Jana Kuželová
foto: Jana Kuželová
Komentáře
Kategorie
Příbuzné články
08.11.2024 | Marketingový program Nejdůvěryhodnější značky slaví letos své desáté výročí. V rámci tohoto ...
28.05.2024 | Vokální formace 4 Tenoři ve čtvrtek 23. května 2024 úspěšně debutovala na jedné z nejprestižnějších ...
10.04.2024 | Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela dnes v prostorách agentury CzechInvest slavnostně uvedl do ...
10.04.2024 | Galerie moderního umění v Hradci Králové (GMU) otevírá výstavu Jak sbírat umění: příběh ...
10.04.2024 | Česká republika vstoupila do Evropské unie 1. května 2004. Na Zámku Loučeň je to důvod k připomenutí, ...
Newsletter:
Best of ... na Facebooku! Nejčtenější články za měsíc