Grand Jour de Champagne vám rozjasní listopadové dny v Praze a v Brně
02.11.2016 16:19 | redakce
Jubilejní X. ročník festivalu champagne a špičkových gastronomických zážitků Grand Jour de Champagne se koná od 1. - 9. listopadu v Praze a Brně.
Kromě velkolepé přehlídky champagne domů Champagne Exhibition se uskuteční také banket á la Nicolas Decherchi z „dvoumichelinské“ restaurace Paloma nebo degustace top champagne v luxusním prezidentském apartmá hotelu InterContinental. Vybrané akce se uskuteční také v sídle francouzského velvyslanectví – Buquoyském paláci - nebo ve Francouzské restauraci Obecního domu. Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International (BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno).
Každoročně očekávaná přehlídka Champagne Exhibition proběhne v pátek 4. listopadu v Buquoyském paláci. Ani letos nebudou chybět zvučná jména i méně známé, o to však zajímavější champagne domy, jako jsou R & Legras, Taittinger, Louis Roederer, Alfred Gratien, Mailly Grand Cru, DeVenoge, Delamotte, Diebolt Vallois, nováček Lecler Briant a mnoho dalších.
Hvězdný šéfkuchař Nicolas Decherchi připraví velkolepé champagne menu
Festival každý rok přiváží do České republiky světové gastronomické hvězdy oceněné prestižními michelinskými hvězdami. Nejinak tomu bude letos, kdy pozvání organizátorů přijal Nicolas Decherchi, šéfkuchař restaurace Paloma v Mougins nedaleko Cannes. Restaurace obdržela své první michelinské ocenění pouhého půl roku po otevření, druhou hvězdu pak získala po zhruba dvou a půl letech provozu, což je bezesporu naprostý unikát.
Restaurace dostala jméno Paloma podle nejmladší dcery malíře Pabla Picassa, který v Mougins nějaký čas žil. Zajímavostí je, že restaurace Paloma by měla mít od příštího roku své „dvojče“ také v České republice - v Průhonicích.
Nicolas Decherchi si pro hosty velkolepého Champagne banketu připravil mj. jihozápadní kachní foie gras s Granny Smith coulis, marmeládou Manzana a perlami z jablek Pink Lady s Timut pepřem, bretaňského humra pošírovaného v másle, s humrovou omáčkou s pomerančem a bazalkou a domácí gnocchi s emulzí z mořských plodů, holubí prso s máslovým zelím, slaninou a foie gras a jako dezert okouzlí hosty Baba s exotickým ovocem, kořeněným sirupem a sorbetem z marakuji.
Více informací o letošní Grand Jour de Champagne najdete na: www.champagne-grandjour.cz, www.facebook.com/Grand-Jour-de-Champagne-548505275216148/
Partnery akce jsou společnost De'Longhi a Le Palais Art Hotel. Luxusní Le Palais Art Hotel Prague patří k architektonickým skvostům slohu Belle Epoque. Okouzlující atmosféra pokojů, apartmánů, kongresových místností, restaurace a wellness vás překvapí vznešeným stylem a perfektní symbiózou historické elegance, moderní techniky a smyslu pro detail.
Komentáře
Kategorie
Příbuzné články
08.11.2024 | Marketingový program Nejdůvěryhodnější značky slaví letos své desáté výročí. V rámci tohoto ...
28.05.2024 | Vokální formace 4 Tenoři ve čtvrtek 23. května 2024 úspěšně debutovala na jedné z nejprestižnějších ...
10.04.2024 | Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela dnes v prostorách agentury CzechInvest slavnostně uvedl do ...
10.04.2024 | Galerie moderního umění v Hradci Králové (GMU) otevírá výstavu Jak sbírat umění: příběh ...
10.04.2024 | Česká republika vstoupila do Evropské unie 1. května 2004. Na Zámku Loučeň je to důvod k připomenutí, ...
Newsletter:
Best of ... na Facebooku! Nejčtenější články za měsíc